Valikko
Etusivu
Juhani Peltonen
Kirjallisuuspäivät
Yhdistys
Tuotanto
Perhe
Kuvagalleria
Linkit
Keskustelufoorumi
Palaute
Juhani Peltosen seura ry
JÄSENKIRJE 1/2005


    PEIPPOSEN PESÄ:
    kauniimpi, lämpimämpi, kodikkaampi
    ja paljon ehjempi ihmisen kotia.


    Juhani Peltonen
    Pitkää omalaatuista rykimistä, WSOY 1974


Hyvät Juhani Peltosen kirjallisuusseuralaiset!

Jälleen on uusi vuosi pyörähtänyt käyntiin ja kevät tulee vauhdilla. Lopella tämän vuotisen Juhani Peltosen kirjallisuustapahtuman suunnittelut ovat jo hyvällä mallilla ja meillä on jälleen kerran ilo toivottaa kaikki Juhanin ja Juhanin kirjallisuuden ystävät Lopelle tervetulleiksi.

Seuramme toiminta hakee vielä uomiaan ja siksi vuosikokouksen yhdeksi teemaksi onkin nostettu seuramme toiminnan kehittäminen ja elävöittäminen. Tässä työssä meillä kaikilla jäsenillä on tärkeä rooli ja siksi toivonkin, että mahdollisimman moni noudattaa kutsua saapua vuosikokoukseen Riihimäelle Galleria Allinnaan maaliskuun 31. päivänä kello 19.

Aina silloin tällöin minulta kysellään myös Juhani vanhoja kirjoja. Antikvariaateista näitä kirjoja joskus löytyykin ja ainakin itse olen kaikki löytyneet kirjat ulos kaupoista kantanut. Kaksoiskappaleita varmasti meiltä monelta löytyykin useita ja kotisivuillamme www.juhanipeltonen.net voi sivuston keskustelupalstalla näistä kirjoista kertoa ja käydä kauppaa ja vaihtokauppaa. Lisäksi toivon, että mahdollisimman moni voisi ottaa itselleen ylimääräisiä kirjoja mukaan Allinnaan. Varmasti kiinnostusta näitä kohtaan löytyy ja näin entistä useampi voisi lähteä kirjallisuusillan päätteeksi kotiin Jussin kirja kainalossaan.

Lopuksi vielä…Jos joku haluaa niin Allinnassa olisi hyvä mahdollisuus aloittaa myös Minun suosikkini -illatkin. Rohkeasti ilmoittautumaan ja kahvikupin tai ehkäpä viinilasin ääressä estradi on Sinun ja saat esitellä oman Juhani Suosikkisi ja kertoa siihen liittyvän tarinan. Kuka avaa pelin?

Hurmaavaa kevättä!
Timo Heinonen
Juhani Peltosen seura ry:n puheenjohtaja


Juhani Peltosen kirjallisuuspäivät teemalla
PEIPPOSEN PESÄ


Neljännet Juhani Peltosen kirjallisuuspäivät järjestetään kolmipäiväisinä 13.-15.5.2005 täällä kirjailijan kotipitäjässä Lopella. Tämän tapahtuman teemaksi on valittu luonto ja ajatuksia herättävä Juhanin runo Peipposen pesä. Kaikki tämän vuoden tilaisuudet on keskitetty Kirkonkylässä sijaitsevaan pääkirjaston Fallesmanniin lukuun ottamatta Kirjoittajakurssia, joka järjestetään Kirkonkylässä Kuntalassa.

Tapahtumat alkavat perjantai-iltana Lopen kirjastossa klo 18, jolloin teemaa käsitellään elokuvan näkökulmasta. Elokuvana nähdään Juhani Peltosen romaanin pohjalta tehty televisioelokuva Metsästys joulun alla. Mukana on jälleen myös elokuvaohjaaja Markku Pölönen, jonka lempielokuviin Metsästys Joulun alla kuuluu.

Lauantaina järjestetään Kirjallisuusseminaari klo 13-15. Seminaarissa kuullaan teemaa käsitteleviä alustuksia. Naiskuoro Timotein konsertti alkaa klo 15.30 ja konsertissa kuullaan mm. tilausteokset Kari Mäkirannalta sekä Juhani Komulaiselta Juhani Peltosen runoihin. Kuoroa johtaa Pekka Perko. Seminaaripäivän lopuksi järjestetään Lauluilta Sydänviiniä Fallesmannissa klo 18.30. Esiintyjinä ovat Eija Ahvo ja Susanna Haavisto säestäjänään Esa Helasvuo.

Kirjallisuuspäivien aikana järjestetään kirjoittajakurssi Kirkonkylässä Kuntalassa. Kurssi alkaa jo perjantai-iltana klo 18-20.30 ja jatkuu lauantaina klo 10-18. Opettajana toimii kirjailija Hannu Niklander.

Sunnuntaina vietämme Runon ja musiikin iltaa klo 19. Fallesmannissa. Samuli Parosen euran jäsenet lausuvat Juhani Peltosen luontoaiheisia runoja ja Lopen Puhallinorkesteri johtajanaan Sami Ihajoki esittävät runojen lomaan puhallinmusiikkia.

Kyseinen viikonloppu kannattaa merkata kalenteriin ja suunnata silloin Lopelle.


Uusia jäseniä seuralle?

Seura kaipaa uusia jäseniä. Jäsenmaksulomakkeesi kuluvan vuoden osalta saapuu seuraavan jäsenkirjeen mukana, joka onkin sitten jo kirjallisuuspäivien ohjelma.

Jos ystäväpiirissäsi on Juhanin kirjallisuuden ystäviä niin viekääpä sanaa eteenpäin ja kertokaa seurastamme. Yhdistykseen voi liittyä yksityinen henkilö, yhteisö ja säätiö ja jäsenmaksu on 15 euroa, ainaisjäsenmaksu 150 euroa. Jäsenmaksun voi suorittaa tilille Juhani Peltonen seura ry./Lopen Osuuspankki 525315-224887. Jäsenten on hyvä ilmoittaa yhteystiedot sihteerille osoitteeseen tuula.pirinen@loppi.fi tai 020-758 6035. Näin varmistat jäsenkirjeiden ym. postin itsellesi.

www.juhanipeltonen.net
Vierailkaapa sivuilla ja osallistukaa myös keskusteluun.


VUOSIKOKOUS torstaina 31.3.2005

Juhani Peltonen seura ry:n VUOSIKOKOUS pidetään Riihimäellä Galleria Allinnassa torstaina 31.3.2005 kello 19.00 alkaen. Galleria Allinna sijaitsee osoitteessa Koulukatu 14, puhelin Allinnaan 020 758 4708. Tervetuloa!

Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta saa Lopen kunnan kulttuurisihteeri ja yhdistyksen sihteeri Tuula Piriseltä tai puheenjohtaja Timo Heinoselta.


Juhani Peltosen seura ry hallituksen kokoonpano:

Puheenjohtaja
Timo Heinonen
Kallentie 2, 12700 Loppi
teehoo@kolumbus.fi
041-439 1111
Sihteeri
Tuula Pirinen
Lopen kunta, Yhdystie 5, 12700 Loppi
tuula.pirinen@loppi.fi
020 758 6035
jäsenet:
Kimmo Kaivanto
Erja Karvinen
Anto Leikola
Tapio Mikkola
Risto Nurmi
Tuula Nurmi
Johannes Ojansuu
Antti Seppä


TAKAISIN