Valikko
Etusivu
Juhani Peltonen
Kirjallisuuspäivät
Yhdistys
Tuotanto
Perhe
Kuvagalleria
Linkit
Keskustelufoorumi
Palaute
Juhani Peltosen seuran tiedote 4/2008

Juhani Peltosen seuran tapahtuma Lopella:
Runon illassa esillä runoilijoita
Aleksis Kivestä Heli Laaksoseen

Juhani Peltosen seuran tämän kevään päätapahtuma Runon päivä Lopella Kirjan ja Ruusun päivänä tiistaina 6.5.2008 pääkirjaston Fallesmannissa rakentuu loppilaisten toiverunoille.

Lopen kirjastossa järjestetty toiverunokeräys tuotti komean tuloksen. Runoja kertyi kymmeniä, runoilijoitakin kaikkiaan parisen kymmentä.

Näin Runon illassa esitetään runoja Aleksis Kiven Ruususolmusta Heli Laaksosen Vinkei yksinäisil naisil 2 -runoon. Juhani Peltosen runoja tietenkään unohtamatta. Mukana on myös kahden loppilaisen harrastajarunoilijan Kaisu Rissasen ja Maija-Liisa Mantereen runoja.

Iltatilaisuus klo 19 alkaa Juhani Peltosen seuran hallituksen jäsenen, kirjailija Antti Sepän lyhyellä alustuksella Juhani Peltosen runoudesta.

Tilaisuuden ammattilausuja on Peltosen perheen ystävä, Lopella aiemminkin esiintynyt Tuula-Onta Malmivuo.

Lausujat ovat Lopen teatterin edustajia, mutta myös tilaisuuden juontaja Risto Nurmi lausuu useita runoja. Lisäksi lausujana kuullaan ainakin Liisa Mäkelää, ja yllätysesiintyjätkin ovat mahdollisia.

Tapahtuman väliajalla on tarjoilua, joten tyhjin vatsoin ei runoja tarvitse kuunnella. Juhani Peltosen seuran ja Lopen kunnan sivistystoimen järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja kotisivuilta www.loppi.fi ja www.juhanipeltonen.net. sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035 ja rehtori Erja Karvinen 758 6038.


Juhani Peltosen seuran tiedote 3/2008

Peltosseura valmistautuu toukokuun tapahtumaan

Juhani Peltosen seuran tämän kevään tapahtuma Runon päivä Lopella Kirjan ja Ruusun päivänä tiistaina 6.5.2008 oli keskeinen asia Juhani Peltosen seura ry:n vuosikokouksessa 7.4.2008.

Lopen kirjastossa kerätään parhaillaan toiverunoja, joita sitten lausutaan ja luetaan Runon illassa pääkirjaston Fallesmanni-salissa. Vielä ehtii mainiosti jättämään oman toiveensa Lopen kirjastoon sitä varten varattuun laatikkoon - Lopen kirjaston väki on tehnyt toivomista helpottavan lomakkeenkin.

Runotoiveita voi toki jättää muullakin tavalla: sähköpostilla, Lopen opistoon, kulttuuri-toimistoon tai vaikka palvelupiste Rosamundaan.

Toistaiseksi toiveita on tullut melko vähän, mutta tulossa kuulemma on! Lempirunonsa voi toukokuun illassa esittää itse, mutta mukana on myös lausujia ainakin Lopen teatterista ja Samuli Parosen seurasta Riihimäeltä. Lisäksi seitsemänteen Juhani Peltonen kirjallisuustapahtumaan osallistuu ammattilausuja Tuula-Onta Malmivuo.

Runojen parissa vietetään viihtyisästi toukokuista iltaa. Luetaan ja lausutaan loppilaisten ja kaikkien asiasta kiinnostuneiden suosikkirunoja. Mukaillaan radiosta tuttua Tämän runon haluaisin kuulla –ideaa. Lisäksi Juhani Peltosen seuran hallituksen jäsen, kirjailija Antti Seppä pitää alustuksen Juhani Peltosen runoudesta. Tilaisuuden juontaa seuran varapuheenjohtaja Risto Nurmi.

Juhani Peltosen seuran jäsenet luonnollisesti painottavat oman kirjailijansa tuotantoa. Viime vuonna julkaistu Peltosen Koko valittu runous oli yhtenä sysäyksenä seitsemännen kirjallisuustapahtuman teemaan.

Vuoden 2008 kulttuuritapahtumiin Lopella kuuluu myös paikkakunnan hienon naiskuoron Timotein 20-vuotisjuhla; konsertit ja uusi levy. Syksyllä valmistuvan juhlalevyn keskeinen osa ovat Juhani Peltosen teksteihin sävelletyt teokset. Työnimenäkin on Peipposen pesä.

Kirjailija Juhani Peltosen kuolemasta tuli 25.2.2008 kuluneeksi 10 vuotta. Kimmo Kaivannon tekemälle Peltosen muistokivelle Lopen hautausmaalla laskettiin kukat, ja seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen esitti Peltosen tekstejä. Myös varapuheenjohtaja, toimittaja Risto Nurmi puhui ja lauloi Eino Leinon runoon säveltämänsä laulun.

Juhani Peltosen seuran vuosikokous pidettiin Ravintola Lehmushovissa Riihimäellä, jossa kymmenen vuotta sitten vietettiin kirjailija Peltosen muistotilaisuus.

Erovuoroiset johtokunnan jäsenet Kai Kyösti Kaukovalta, Risto Nurmi, Antti Seppä ja Erja Karvinen valittiin uudelleen. Myös jäsenmaksut päätettiin säilyttää ennallaan.

Lisätietoja kotisivuilta www.loppi.fi ja www.juhanipeltonen.net. sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035 ja rehtori Erja Karvinen 758 6038.


Juhani Peltosen seuran tiedote 2/2008

Lopen kirjastossa kerätään runotoiveita toukokuun Peltostapahtumaan

Juhani Peltosen seuran tämän kevään tapahtuma on Runon päivä Lopella Kirjan ja Ruusun päivänä tiistaina 6.5.2008.

Päivällä runoon liittyviä tuokioita järjestetään ainakin kouluissa, pääkirjaston Fallesmannissa aloitetaan runoilta klo 19.

Runojen parissa on tarkoitus viettää pitkä ilta, jolloin luetaan ja lausutaan loppilaisten sekä luonnollisesti muidenkin aiheesta kiinnostuneiden suosikkirunoja. Mukaillaan tavallaan radiosta tuttua Tämän runon haluaisin kuulla -ideaa.

Runotoiveen tai toiveita voi jättää Lopen kirjastoon sitä varten varattuun laatikkoon. Ehdotuksen voi jättää nimellä tai nimettömänä; pääasia, että toiveita kertyy mahdollisimman runsaasti! Mukava toki olisi, jos valintaa jotenkin perusteltaisiin, mutta pakollista se ei ole.

Toiveita ei tietenkään ole rajoitettu mitenkään, ja suosikkiruno voi olla kotimainen tai vaikka ulkomaisesta suomennettu. Mikään ei myöskään estä lausumasta runoja esimerkiksi ruotsiksi tai jollakin muulla kielellä.

Juhani Peltosen seuran jäsenet luonnollisesti painottavat oman kirjailijansa tuotantoa. Viime vuonna julkaistu Peltosen Koko valittu runous oli yhtenä sysäyksenä seitsemännen kirjallisuustapahtuman teemaan.

Lempirunonsa voi toukokuun illassa esittää itse, mutta mukana on myös lausujia Lopen teatterista ja muualtakin. Lausujat tarvitsevat valmistautumisaikaa, joten olisi hyvä, jos toive jätettäisiin kirjastoon viimeistään viikolla 16 eli huhtikuun puolen välin aikoihin.

Lopen kirjaston väki on tehnyt toivomista helpottavan lomakkeen, mutta vapaamuotoiset toiveet ovat ihan yhtä tervetulleita. Kunhan selviää, mistä runosta on kysymys. Ei muuta kuin toivomaan!TIEDOTE 4.2.2008

Juhani Peltosen seuralla
Runon päivä Lopella

Juhani Peltosen seuran jo perinteinen kevättapahtuma kirjailijan syntymäpäivän tienoilla toukokuussa on tänä vuonna Runon päivä. Tällä kerralla tapahtuma yhdistetään Kirjan ja ruusun päivään eli Juhani Peltosen runoja ja muita suosikkeja luetaan ja lausutaan Lopella tiistaina 6.5.2008.

Seitsemännen kerran kirjallisuuden ystäviä Lopelle kokoavan tapahtuman teemaksi valikoitui runous jo ihan siitäkin syystä, että uudistettu kokoelma Juhani Peltosen runoista nimellä Koko valittu runous julkaistiin vuonna 2007.

Tapahtumassa on vankasti mukana Lopen kirjasto, jonne runotoiveita voi jättää maaliskuun alusta huhtikuun puoliväliin. Toiverunonsa voi Runon päivän iltatilaisuudessa lukea itse, mutta mukana on myös lausujia eri tahoilta.

Runotoiveita ei tietenkään rajoiteta mitenkään, ja suosikkiruno voi olla kotimainen tai vaikka ulkomaisesta suomennettu. Mikään ei estä lausumasta runoja muillakaan kielillä!

Kirjailija Juhani Peltosen kuolemasta tulee tässä kuussa kuluneeksi 10 vuotta. Kimmo Kaivannon tekemälle Peltosen muistokivelle Lopen hautausmaalla lasketaan kukat maanantaina 25.2.2008 klo 12. Seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen esittää runon. Muistohetkeen ovat tervetulleita kaikki kirjallisuuden ystävät.

Juhani Peltosen seuran vuosikokous pidetään maanantaina 7.4.2008 klo 19 Ravintola Lehmushovissa Riihimäellä. Samassa paikassa oli kirjailija Peltosen muistotilaisuus kymmenen vuotta sitten.