Valikko
Etusivu
Juhani Peltonen
Kirjallisuuspäivät
Yhdistys
Tuotanto
Perhe
Kuvagalleria
Linkit
Keskustelufoorumi
Palaute

Juhani Peltosen seura ry, jäsenkirje 4/2016

Hyvä Peltos-seuran jäsen!

Syksy on edennyt pitkän askeleen kohti talvea, ja yhdistystoimintakin aktivoituu. Meillä ei pikkujoulua ainakaan koko seuran voimin pidetä, mutta elokuvailtahan ajankohtansa vuoksi sellaisesta käy. Valitettavasti siinä asiassa on pakollinen muutos.

Salomon ja Ursulan esitys siirtyy harmillisen yhteensattuman vuoksi viikolla eteenpäin. Siis lämpimästi tervetuloa Lopen kunnantalon valtuustosaliin (Yhdystie 5, 2.krs) torstaina 24.11. klo 18! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kevään osalta tiedotettavana on kaikkia kirjallisuuden ystäviä varmasti kiinnostava tapahtuma. Elisa Laiho Ensemble – Riihimäen teatteri esittää Lopen Fallesmannissa sunnuntaina 12.3.2017 Edith Södergranin ja Tommy Tabermanin runoja laulettuna ja lausuttuna nimellä MATKALLA EPÄTOIVON TUOLLE PUOLEN.

Esitys rakentuu kahden runoilijan kohtaamisesta; miten kahdessa eri ajassa eläneet, epäsovinnaisinakin pidetyt runoilijat käsittelevät itselleen tärkeitä teemoja, kuten rakkaus, kaipaus, kärsimys, kuolema, vapaus, riippumattomuus – elämää kaikkine väreineen ja vivahteineen.

Elisa Laiho Ensemble eli muusikot Elisa Laiho ja Hanna kangasniemi sekä näyttelijä Katja Peacock ja ohjaaja Taru Kivinen vievät kuulijansa karun kauniisiin, vahvuuden sävyttämiin mielenmaisemiin – melankolian ja riehakkaan rakkauden aistillisiin tunnelmiin.

Tuotanto on tehty yhteistuotantona Riihimäen teatterin kanssa. Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto on tukenut esityksen valmistumista sekä esittämistä Hämeessä.

Merkitkääpä kalentereihinne!

Terveisin
Juhani Peltosen seuran hallitus

PS Joko maksoit jäsenmaksusi?

Lisätietoja kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035
Juhani Peltosen seura ry, jäsenkirje 3/2016

Kaunista syksyä hyvä Peltos-seuran jäsen!

Kesän onnistunut teatteriretki heinäkuussa Raisioon Elmoa katsomaan aloitti kauden mukavasti, ja nyt on sitten aika miettiä pimeän ajan juttuja.

Vuosikokouksessa jätettiin suunnitteluvaraa jäsenistölle, mutta syksyn elokuvailta joka tapauksessa pidetään. Aiemmin päätettiin aloittaa sarja alusta, joten viime vuoden Semmoiselle karhulle tulee jatkoksi Salomo ja Ursula.

MTV:n legendaarisen Teatteritoimituksen vuonna 1967 tuottama televisioelokuva oli aikoinaan Tapaus. Juhani Peltosen vuonna 1966 julkaiseman saman nimisen romaanin pohjalta tehty elokuva on yhä sanomaltaan valitettavan tuore. Nuorilla ihmisillä ei edelleenkään ole aina asuntoa tai muuta elämän aloittamiseen tarvittavia resursseja. Suurikaan rakkaus ei kaikkeen riitä.

Salomoa ja Ursulaa esittivät ikimuistoisesti suloiset Pekka Laiho ja Saara Pakkasvirta. Ohjaaja Pauli Virtanen teki muitakin Juhani Peltonen –filmatisointia, joihin niihinkin palataan myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa Lopen kunnantalon valtuustosaliin (Yhdystie 5, 2.krs) torstaina 17.11. klo 18! Tilaisuuteen on entiseen tapaan vapaa pääsy.

Tämän kirjeen liitteenä on jäsenmaksulomake kaikille muille paitsi ainaisjäsenille. Kuten varmasti tiedätte, toiminta vaatii talkootyön ohella vähän rahaakin, joten monta vuotta samana säilytetty 15 euron jäsenmaksu on hyvin tarpeellinen. Kiitos jo etukäteen!

Terveisin
Juhani Peltosen seuran hallitus

Lisätietoja kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035 ja Lopen opiston rehtori Erja Karvinen 050 500 2169.
Juhani Peltosen seura ry, tiedote 2/2016

Seuran kesätapahtumana retki Raisioon

Juhani Peltosen seuran kesän tapahtuma on retki Raision teatterin Elmoon sunnuntaina 17.7.2016 (esityksen ensi-ilta 2.7.2016).

Vuosikokouksen päätöksen mukaisesti yhdistys maksaa bussin ja mukaan lähtijät maksavat vain teatterilippunsa. Lippu maksaa 12 euroa.

Tuula Pirinen on varannut 25 lippua, ja hänelle ilmoittaudutaan torstaihin 7.7.2016 mennessä p. 040 330 6035.

Bussi lähteen Riihimäen matkakeskuksesta klo 14, johon pääsee junalla esimerkiksi Helsingistä hyvin. Sieltä ajetaan Lopen linja-autoasemalle, josta lähtö on klo 14.30. Perillä Raisiossa ollaan klo 16.30 ja esitys alkaa klo 17.

Lämpimästi tervetuloa mukaan varmasti hauskalle retkelle!

Lisätietoja kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035 ja Lopen opiston rehtori Erja Karvinen 050 500 2169.
Juhani Peltosen seura ry, jäsenkirje 1/2016

Torstaina 12.5.2016 kirjailija Juhani Peltonen olisi täyttänyt 75 vuotta ja nimikkoseurakin on toiminut jo 15 vuotta. Vanhan perinteen mukaisesti pidettiin puolen päivän aikaan pieni muistohetki kirjailijan muistomerkillä Lopen hautausmaalla.

Illalla pidettiin vuosikokous Riihimäellä Suomen Lasimuseossa, sillä edellisessä vuosikokouksessa päätettiin pitää kirjallisuustapahtuman osalta välivuosi. Ajatuksena on ollut, että jäsenet voivat ideoida erilaisia tapahtumia siellä ja täällä.

Vuosikokouksessa käytiin läpi normaalit asiat, ja hallituskin jatkaa entisellään – erovuoroiset valittiin uudelleen. Kesän tapahtumaksi suunniteltiin retki Raision kesäteatteriin, jossa esitetään Elmoa. Aiheeseen palataan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä ja tiedotteessa.

Lisätietoja kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen 040 330 6035 ja Lopen opiston rehtori Erja Karvinen 050 500 2169.